Zhang Yueran – Interview

Dit jaar is Zhang Yueran gastschrijfster van het Confucius Instituut van de Universiteit Leiden. Zhang Yueran (Jinan, 1982) is een van de invloedrijkste jonge schrijvers in China. Ze begon op haar veertiende met schrijven en publiceerde in de jaren daarna in toonaangevende Chinese literaire tijdschriften. Sindsdien heeft ze verschillende verhalenbundels en romans gepubliceerd, waaronder de bundel Tien liefdes en de roman Cocon. Veel van haar verhalen zijn sprookjesachtig en surrealistisch, maar haken tegelijk aan bij (duistere kanten van) de dagelijkse realiteit.
In samenwerking met uitgeverij De Geus laat het Confucius Instituut Tien liefdes vertalen. De verhalen in de bundel worden vertaald door acht sinologen, beginnende en meer ervaren, onder redactie van Annelous Stiggelbout. De bundel verschijnt in september bij De Geus.
Bovendien komt Zhang Yueran naar Leiden voor een optreden bij Old School, met een interview door Annelous Stiggelbout (Chinees-Nederlands getolkt). Daarnaast zal Zhang de vertalers van haar bundel ontmoeten, zodat die met haar in gesprek kunnen over haar werk en zijn Nederlandse editie.
Zhang Yueran geïnterviewd door Annelous Stiggelbout

Datum en tijd: 2 mei 2019, inloop vanaf 19:30, aanvang programma 20:00 Taal: Chinees (Mandarijn) en Nederlands Toegang vrij, met voor iedereen een gratis consumptie