Podcastclub; Makersradio

Tijd: 19:30 inloop, 20:00 aanvang. €10 inclusief drankje

ALLE GEPLANDE ACTIVITEITEN ZIJN I. V.M. DE BESTRIJDING VAN HET CORONAVIRUS KOMEN TE VERVALLEN.

Begonnen als amateur makers op de vrijdagmiddag van de lokale Leidse radio, werd het duo achter Makers Radio gegrepen door de beroemde podcast Radiolab uit de VS. Ze besloten van de zender af te gaan en zich te specialiseren in verhalende audio. Hun eerste podcast, getiteld Kou Leiden, won op 5 juni 2015 een award voor het beste, lokale radioprogramma van Nederland. Makersradio maken verhalen waarin ogenschijnlijk ingewikkelde zaken prettig worden verteld. Daar zijn ze inmiddels zo bedreven in dat een aantal verhalen zijn aangekocht door NPO Radiodoc.

Op 26 maart komt de Podcastclub langs in Leiden en spreken Richard den Haring en René van Es van Makers Radio over hun eerste lokaal geïnspireerde verhalen én over hun nieuwste verhaal: “Hotel aarde” (werktitel).

Over de Podcastclub
De Podcastclub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een soort boekenclub dus, maar dan voor podcasts. Stel vragen aan de maker, uit je lof en kritiek en praat na met medepodcastfanaten. In de eerste helft van 2020 gaat de Podcastclub on tour door Nederland, met iedere maand een nieuwe aflevering in een andere plek. De Podcsatcub: daar wil je bijhoren!

Seizoen 3 van de de Podcastclub en de tour wordt mede mogelijk gemaakt door het Podcastnetwerk en het Fonds voor Cultuurparticipatie.