Canal Cups

Opening: Zaterdag 29 december, 16:00u
Expositie: Zondag 30 december – Zondag 20 januari

Duizenden plastic wegwerpbekers visten drie biologiestudenten uit de grachten na het Leids Ontzet. De laatste 1000 vonden ze op slechts 800 meter gracht en namen ze mee. Stuk voor stuk werden deze gefotografeerd. Totdat de Gemeente Leiden volledig overstapt op herbruikbare statiegeldbekers, plaatsen de biologen elke dag een grachtenbeker op de @CanalCups Instagram. Zo vragen ze aandacht voor dit probleem én spreken ze de betrokken partijen aan om een eind te maken aan deze stroom plastic naar zee.

GOOD CUP/BAD CUP EXPO
De galerie Old School staat tijdens deze expo volledig in het teken van ‘oud en nieuw.’ Ontmoet de 1000 Leidse grachtenbekers op één muur, ontdek de gevaren van plastic op het milieu, drink uit een ecobeker en kom zelf in actie! Samen zorgen we ervoor dat Leiden de komende 3 oktober niet alleen bevrijd is van de Spanjaarden maar ook van de de plastic wegwerpbekers.

ACTIVITEITEN
Tijdens de expo zijn er verschillende lezingen, activiteiten en filmvertoningen en kan je kennis maken met levende grachtdieren! Als je de smaak te pakken hebt trek dan ook zelf de stad in met een grijper en een vuilniszak, te voet of te kano. Voor updates, check Facebook of www.canalcups.com.

Dagelijkse bekers vind je op www.instagram.com/canalcups
Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Awesome Foundation Leiden en Old School.