AGENDA

Kwart over Twee #2
Kwart over Twee #2
1 maart

Zondagen zijn voor lekkere koffie (thee of limonade) en goede gesprekken. Daarom organiseert stichting het Collectief in Old School ‘kwartovertwee op zondag’; het maandelijkse gespreksprogramma van de stad. Elke eerste zondag van de maand. Centraal staan actuele discussies met interessante gasten. Het programma bestaat verder uit kunst en een stukje reflectie op de zondagmiddag in de vorm van een preek of minilezing.

KAARTJES
De toegang is gratis, maar het aantal plekken is beperkt. Wil je zeker weten dat er plek voor jou is, reserveer dan een ticket via deze link.

SAVE THE DATE
5 april
3 mei
7 juni

Matilde Zijp
Matilde Zijp
2 - 26 april

In de erfenis van haar vader trof beeldend kunstenaar Matilde Zijp  een grote stapel A4tjes aan, volgeschreven met voornamen. Sommige namen komen vele malen voor, andere slechts enkele malen. Ze denkt dat hij dit heeft gedaan in de periode dat hij ziek was, om tot rust te komen. Het materiaal heeft een bijna meditatieve kwaliteit, gaat over leven en dood, over het geven van een naam aan nieuw leven, en aan het einde van dat leven. Ze heeft de namenlijsten verwerkt in beschilderde collages op doek, onder de titel “Neerslag “.

LISFE 2020
LISFE 2020
7-10 mei

Leiden International Short Film Experience (LISFE) is the second largest short film festival in the Netherlands. The 12th edition will take place from the 7th to the 10th of May 2020 in several cultural spaces in Leiden. The program entails short films from all genres as well as talks, workshops and multimedia events.

Robbert: The Early Years
Robbert: The Early Years
1 februari - 1 maart

In februari exposeert Robbert van Strien zijn werk in Leiden. Robbert: The Early Years bevat een selectie van mijn autonome ontwerpen, illustraties en strips van de afgelopen paar jaar.

 

 

Wat is Mail Art? Piet Franzen
Wat is Mail Art? Piet Franzen
5-29 maart

Mail art-kunstenaars wisselden via poststukken en hun kunstwerken uit en omzeilden daarmee de traditionele kunstinstellingen bij het verspreiden van hun werk. Sinds het ontstaan van de Fluxus-beweging in de jaren 60 van de vorige eeuw bewandelden sommige kunstenaars alternatieve wegen om hun werk te verspreiden. Ze organiseerden hun eigen mail art projecten met tentoonstellingen daarvan en gaven hun eigen publicaties uit.

Duo expositie met Rudi Struik: Af/scheid/ing

AF/SCHEID/ING – Rudi Struik
AF/SCHEID/ING – Rudi Struik
5-29 maart

Foto: De muur (2015), gemengde technieken, 130  x 180 cm

AF/SCHEID/ING

In vele gesprekken met Herman Divendal (1948-2015), directeur van Stichting AIDA Nederland die zich inzette voor vervolgde en gevluchte kunstenaars, en geïnspireerd door de serie De Muur (VARA 2014-17) van Menno Bentveld (vooral de aflevering over Belfast), is een nieuwe serie werken ontstaan met als thema dat (af)scheiding ook altijd een vorm van afscheid is. Dit was ook het centrale onderwerp van de tentoonstelling The Unwanted Land in Museum Beelden aan Zee (2010-11) en de series Stories of Migration. Waar het trekken van rigide lijnen tussen en het afscheiden van bevolkingsgroepen toe kan leiden, laten de werken Afscheid zien. Verbeeldingen van ontheemding en toevlucht wisselen elkaar af.

Duo expositie met Piet Franzen; ‘Wat is Mail-Art.

Archief