Winkel

 

Foto: A. M. Pardo Iannini

Je vindt hier vooral Leidse producten. Sieraden, tafels, stoelen, aardewerk, lampen, platen van Leidse muzikanten, boeken van Leidse schrijvers, je kunt het zo gek niet bedenken.

Een kleine greep uit onze Leidse collectie:

40008
In 2013 startte Roland Koster met het eenvoudiger maken van wasmiddel, zeep, deodorant en andere producten in en om zijn huis. Een deodorant of shampoo bevat al gauw 25 ingrediënten waarvan er misschien maar 2 of 3 écht noodzakelijk zijn. Waarom al die chemische ingrediënten gebruiken als ze niet nodig zijn – vanuit die gedachte is Koster begonnen. Onder de naam 40008 (veertigduizendacht staat voor zijn gezin van 4, de 4 kippen in de tuin en de 40.000 bijen op het keukendak)  is Koster begonnen met het verkopen op kleine schaal van wasmiddel en zeep – ook om te zien of ook andere gezinnen tevreden waren. Het stadium van uitproberen is voorbij – langzaam maar zeker beginnen de producten breder te verkopen.
www.40008.nl

Niko Niko
Als je blij bent, maak je anderen ook blij. Daar hoef je weinig voor te doen, het verspreidt zich automatisch als een geluksvirus van de ene persoon naar de andere. Wij raken graag besmet met dit virus. Sterker nog we staan het liefst aan het begin ervan. Daarom creëren we concepten & producten die kleur, schoonheid en verrassing brengen. Kleine dingen waar je blij van wordt.
www.nikoniko.nl

Werk aan de Winkel
Werk aan de Winkel is in 2010 opgericht door Gretha de Vries en Roos-Marijn Kinkel. Het assortiment, bestaande uit zelfgemaakte producten van speelgoed tot meubels en van zuid-westers tot sieraden is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Op de foto zie je bijvoorbeeld de ‘buideltas’, een tas gemaakt van gevonden, stukgewaaide paraplu’s, maar ook een vaas van oude fietsbanden.
www.werkaandewinkel-leiden.nl

Uitgeverij de Muze
De Muze is actief in de wereld van kunst en cultuur. Sinds 2013 bieden we kunstenaars en auteurs de mogelijkheid om hun werk te tonen. We onderhouden contact met ons publiek via onze website, boekhandels, culturele manifestaties en festivals, en natuurlijk via de makers.
www.uitgeverijdemuze.nl

 

 

Kom maar een kijkje nemen in onze winkel, je kunt er een kop koffie bij drinken of de kunstexposities bekijken. Uiteraard is ook de kunst te koop.

Mis je een product, of wil je zelf graag je spullen bij Old School verkopen? Laat het even weten.

 

 

 

¬ terug naar begin